Orthomoleculair kPNI

Henriëtte Das is ook orthomoleculair therapeut volgens de kPNI.

Veel welvaartsziekten die heden ten dage de kop op steken zijn gerelateerd aan omgeving, verkeerde voeding, (gebrek aan) bewegen en aanleg. Denk hierbij aan Diabetes 2, astma en allergieën, hart en vaatziekten, Prikkelbare darmsyndroom, PCOS etc…

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde berust op het principe dat vele ziekten en kwalen  hun oorsprong vinden in een tekort schietende voeding, verwerking van voeding in combinatie met een te grote belasting door bijvoorbeeld milieu, stress en overbelasting.

KPNI (klinische psycho-neuro-immunologie) is de wetenschap die de interactie onderzoekt en verklaart tussen de psyche, het neurologisch systeem, het endocrinologisch systeem, het immuunsysteem en de maatschappij onderling en in relatie tot ziekte.

Samen met de Orthomoleculaire wetenschap is dit geïntegreerd tot de orthomoleculaire therapie volgens de kPNI. Deze integrerende wetenschap verbindt factoren uit de genetica (en dus vanuit de evolutie van de mens) met invloeden van het inwendige en uitwendige milieu (positieve en negatieve ‘stressoren’) van de mens.

Voeding, beweging, psychosociale interventies, epigenetica, resoleomics en deep learning zijn enkele therapie peilers binnen de klinische PNI (klinische psycho-, neuro-, immunologie)

 “WAT OOK DE VADER VAN EEN ZIEKTE IS, DE MOEDER IS ALTIJD EEN SLECHTE VOEDING.

EEN ZIEKTE ONTSTAAT NOOIT ALS EEN BLIKSEM UIT HELDERE HEMEL, MAAR IS HET GEVOLG VAN DUIZENDEN KLEINE OVERTREDINGEN TEGEN DE MENSELIJKE NATUUR.”

 

Deze wijsheid werd al door Hippocrates (460-377 v. Chr.) erkend Hippocrates de grondlegger van de westerse geneeskunde sprak vaak over  de geneeskrachtige werking van voeding.

Dat betekent dat om te genezen u weer moet worden wie u was, u moet eten zoals u at, u moet bewegen zoals u bewoog en u zich moet gedragen zoals u zich gedroeg.

 

Henriëtte helpt u daarbij….

Activiteiten

niets gepland

Ga naar de activiteitenpagina

Gratis ebook!

Gratis ebook!

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrieven en ontvang het ebook Gezond Feest(v)Oer gratis!
Contactinfo

Haanderik 134
3401 EW IJsselstein
Telefoon: 030 -688 70 55
Email: proenerchi@gmail.com

Bekijk hier of uw
consulten vergoed worden door
uw aanvullende verzekering.