Oerslank – Paleo

Oerslank – “Waarom Zij wel en Ik niet?

Deze titel geeft het al aan: Het voelt als niet eerlijk! En dat is het soms ook. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen en jij komt alleen maar aan… Natuurlijk weet jij zelf wel of je dingen doet die het bereiken van je ideale gewicht in de weg staan. Maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is er wel degelijk een verschil in lichamelijke samenstelling en energievoorziening per individu. Maar wat is jouw lichaamssamenstelling? Hoe is jouw bouwplan? Waarom lukt het jou niet om af te vallen? Of aan te komen? Deze methode is gebaseerd op het gelijknamige boek Oerslank  door Yvonne van Stigt. Zij heeft deze methode ontwikkeld en de Oerslank-methode en het stappenplan ontwikkeld. Yvonne is Master of Science in de klinische psycho-neuro-immunologie (PNI).

Voor wie is Oerslank geschikt? Als:

vinkjeJe niet tevreden bent met je gewicht en je je niet gezond voelt…
vinkjeJe alles al geprobeerd hebt om af te vallen…
vinkjeJe bereid bent om jezelf te verdiepen in de achtergrond van jouw gewichtsprobleem…
vinkjeJe bereid bent om je levensstijl serieus onder de loep te nemen…
vinkjeJe op een gezonde manier, die bij jou past gewicht wilt kwijtraken…
vinkjeJe het zat bent om al de oordelen over jouw gewicht te moeten aanhoren…

Kloppen deze uitspraken voor jou? Dan is afvallen met Oerslank iets voor jou!

Waarom Oerslank? Een uitleg:

Evolutie

Het menselijk lichaam is ontworpen om te overleven en voort te planten. Dit is het basis principe waarop alle lichamelijke reacties zijn gebaseerd. Deze evolutionaire wetten bepalen hoe wij mensen reageren op de omstandigheden waarin wij leven. De genen van een mens zijn in de afgelopen 1 miljoen jaar slechts 0.5 % veranderd. Dat betekent dat onze genen nog afgestemd staan op het voedings- en beweegpatroon van 1 miljoen jaar geleden. Toen we nog jagers en verzamelaars waren.

Waarom worden veel mensen tegenwoordig te zwaar?

Het ging goed zolang mensen (tot ongeveer halverwege de vorige eeuw) voldoende lichamelijke arbeid verrichtten. En er gelijktijdig nog geen overvloed aan suikerrijke voeding aanwezig was. Er was minder stress, minder milieu vervuiling, minder geluidsoverlast. Maar ergens na de tweede wereldoorlog ging het mis. De werkzaamheden veranderden, de huishoudelijke apparaten deden hun intrede en niet te vergeten het gemaksvoedsel deed zijn intrede. Dit ging zo snel dat onze genen dit niet konden bijhouden. Mensen kregen steeds meer stress. Door stress krijgen de hersenen meer behoefte aan brandstof in de vorm van glucose. Er zijn, zeker na de tweede wereldoorlog, door de voedingsindustrie veel suikerrijke producten op de markt gebracht en voila… de mismatch tussen de genen en de leefomstandigheden was een feit. Men ging meer suikerrijke genotsproducten gebruiken dan het lichaam nodig had. Het lichaam zal nooit brandstof (energie) verspillen en slaat de overdaad aan suikers op als vet….

Its all about EnerChi

Ons lichaam is miljoenen jaren getraind om te overleven in tijden van schaarste.  Miljoenen jaren kenden we tijden van overvloed en schaarste. Diegenen die het beste en het zuinigste met de beschikbare energie om konden gaan overleefden. Deze goede eigenschap die in onze genen verankert zit was altijd onze redding, maar is nu bezig onze ondergang te worden als we niet tijdig dit gevaar inzien.

Door weer meer te gaan eten en te bewegen dat beter is afgestemd op onze genetische samenstelling ga je merken dat het lukt om wel af te vallen en de kilo’s er af te houden. Maar ook dat je energie peil omhooggaat. Dit doe je door over te gaan op het Paleo dieet waar mee je  weer Oerslank wordt!

Zo word je OERSLANK

Oerslank, waarom zij wel en ik nietOerslank is een methode, ontworpen door Yvonne van ’t Stigt, schrijfster en orthomoleculair therapeut. Dit is een beproefde methode/stappenplan die jou inzicht geeft in hoe je lichaam werkt en waar het mis gaat bij jou. Met deze methode leer je jouw lichaam kennen en leer je hoe jouw lichaam reageert op:

  • Voeding
  • Beweging
  • Stress of onverwerkte emotionele zaken.

Het bij deze manier van afvallen behorende boek geeft jou telkens weer puzzel stukjes waar je mee gaat kijken wat er bij jou ontbreekt en wat jouw proces van afvallen belemmert. Dat kan namelijk in veel dingen liggen. Werken je darmen wel optimaal? Hoe is het met je schildklier? Is je immuunsysteem niet overbelast? Ook krijg je een Oerslank werkboek waarin je je vorderingen bij kunt houden.

Hoe werken wij met Oerslank?

Tijdens het intake gesprek kijken we naar het hoe en waarom jij problemen hebt met je gewicht en welke belemmeringen er voor jou zijn om je ideale gewicht te behalen Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Je krijgt het boek Oerslank mee en we bespreken het werkboek. Het werkboek bevat naast een voedings- en bewegingsdagboek diverse specifieke vragenlijsten die inzicht geven hoe het is gesteld met jouw spijsvertering, glucosehuishouding, bijnieren/stressreactie, hormonen etc.

Na één week spreken we weer af en op basis van wat jij in het werkboek hebt ingevuld gaan we kijken waar jouw uitdagingen liggen. Wat wil je bereiken en wat is haalbaar? Hoe gaan we dat realiseren? Welke doelstelling wil jij? Doelstellingen kunnen liggen op het gebied van voeding, beweging of stressregulering of een combinatie.

Bij de eerste vervolgafspraak kijken we naar de voortgang. Wat werkt wel en wat werkt niet, ontbreekt er nog een puzzelstukje? Wat mis je?

Hierna plannen we de vervolgafspraken in.

Pro-EnerChi is gecertificeerd om de Oerslank methode te mogen uitvoeren, licentie A. Voor meer informatie: www.Oerslank.nu

Wat kost Oerslank starterspakket en wat krijg ik ervoor?

Het Oerslank starterspakket kost € 179,50 (incl. btw) en je krijgt hiervoor het volgende:

  • Intake gesprek (anderhalf uur ter waarde van 112,50)
  • Het boek Oerslank en het werkboek (samen ter waarde van  € 21,50).
  • Een doelstellingen/actieplan.
  • Het eerste vervolgconsult ter waarde van € 36,50 van een half uur.
  • E-mailondersteuning voor als je tussentijds vragen hebt en goede tips op het gebied van lekkere recepten, bewegen,  ontspanning etc. ter waarde van € 10,00.

vinkjeNeem meteen contact op!