Massages

Massage is een van de pijlers waarop de traditionele Chinese geneeskunde rust. Massage is het toepassen van handgrepen en/of strijkende bewegingen op het lichaam. Dit om de normale functie van huid en spieren te onderhouden en functie stoornissen te voorkomen of te verbeteren.

massage foto door Marin Bij Pro-EnerChi worden diverse soorten Oosterse en Westerse massage gebruikt. Ook wordt er voetreflexmassage toegepast om een diagnose te stellen en om eventuele klachten via deze massage te bestrijden. En natuurlijk ook gewoon om heerlijk te ontspannen. Natuurlijk kunt u ook terecht voor een heilzame en zeer ontspannende massage. Deze massage zorgt voor een volkomen ontspanning van lichaam en geest.

Klassieke massage

De klassieke massage maakt gebruik van basistechnieken en handgrepen als strijkingen, knedingen, vibraties en fricties. Technieken die ook in de fysiotherapie gebruikt worden. Door deze handgrepen zullen de spieren, het bindweefsel en de huid beter doorbloed raken en worden voedingstoffen beter door het lichaam getransporteerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Met een klassieke massage kunnen pijn- en spanningsklachten goed behandeld worden. Tal van lichaamsfuncties worden gestimuleerd. Een klassieke massage kan zo een enorme opkikker voor het lichaam zijn en een effectieve manier om klachten te verminderen.

De klassieke massage en de ontspanningsmassage richten zich op het hele lichaam of op delen hiervan. In het eerste geval spreken we van integrale massage, in het tweede geval van deelmassage.

Een massage van 30 minuten is altijd een deelmassage, een massage van 60 minuten is een integrale of deelmassage. Een massage van 90 minuten is altijd een integrale massage.

TIP: Geef iemand een Cadeaubon voor een massage. De cadeaubonnen zijn te verkrijgen voor 30 minuten, 60 minuten en 90 minuten.

Hot stone massage

De basaltstenen worden ‘au bain-marie’  opgewarmd, met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.
Door de combinatie van warmte en beweging kan men dieper in de spieren komen. De massage werkt ontgiftend, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.
Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op het lichaam zijn gelegd, wordt u verder gemasseerd met de handen en warme etherische lavendelolie.

Voor mensen met:  spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie), stress, een burn out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding/kouwelijk, rug en/of nekklachten, mensen die zich wat zwak voelen, algemene moeheid,
ook gewoon om te relaxen.

Niet geschikt voor mensen die last hebben van: hartklachten, hoge en lage bloeddruk en diabetes, heftige overgangsverschijnselen en opvliegers, open wonden en huidinfecties, koorts/griep, bij kinderen, zwangere en ouderen, erg gevoelige huid, dunne huid, spataderen, ernstige aandoeningen, Mensen die niet goed tegen warmte kunnen.

Voetreflex massage

voetreflexmassageDe gedachte achter voetreflexologie is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen lichaam en geest. En de de organen gereflecteerd worden in de voeten. Door bepaalde punten in de voeten te stimuleren kun je invloed uitoefenen op verstoorde organen. Net als acupunctuur werkt dit dus via energiebanen.

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben alle een reflexie in de voet. De uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d. De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, zij helpt u slechts te genezen. Een voetreflexoloog gaat er vanuit, dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

Een voetreflexmassage kan ook gebruikt worden om een diagnose te stellen. Een voetreflexmassage duurt 60 minuten.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een luxe massage om te ontspannen en tot rust te komen. Deze massage is niet bedoeld voor therapeutische effecten of voor behandeling van klachten.
Een ontspanningsmassage kan worden aangepast en afgestemd op uw specifieke wensen. De massage vindt plaats in een rustige en comfortabele omgeving met muziek en/of kaarslicht op de achtergrond.

Het is een lange en luxe massage die gebruik maakt van alle soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is geen diepe weefsel massage en is er niet voor het bewerken van de diepere spieren van het lichaam, maar is alleen bedoeld voor het masseren van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel. Het is een passieve massage waarbij je alleen maar hoeft te genieten!
Uitsluitend voor 60 tot 90 minuten.

************

Activiteiten

niets gepland

Ga naar de activiteitenpagina

Gratis ebook!

Gratis ebook!

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrieven en ontvang het ebook Gezond Feest(v)Oer gratis!
Contactinfo

Haanderik 134
3401 EW IJsselstein
Telefoon: 030 -688 70 55
Email: proenerchi@gmail.com

Bekijk hier of uw
consulten vergoed worden door
uw aanvullende verzekering.