Gezonde zwangerschap

In de cursus: “gezonde zwangerschap” geeft Henriëtte uitgebreid antwoord op de volgende vragen:

  • Wat kunnen de aanstaande moeder en vader voor de zwangerschap doen om een optimale gezondheid te krijgen, en een zo gezond mogelijke baby?
  • Wat voor voeding en welke aanvullingen heeft een zwangere vrouw nodig?
  • Wat zijn de gevolgen van nutriëntentekorten voor de ontwikkeling van de foetus?
  • Wat is het belang van een goede darmflora van de moeder?
  • Wat is het belang van borstvoeding?
Gezondheid begint in de baarmoeder!

Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.netDe gezondheid van een kind begint al in de baarmoeder. Het is van belang dat aanstaande moeders én vaders zo goed en gezond mogelijk eten. Maar gezonde voeding alleen is vaak niet voldoende; denk maar aan foliumzuur, dat ingenomen wordt om de kans op een hazenlip en spina bifida (n de volksmond open ruggetje geheten) te verkleinen.

Ook voor het kind geboren is, zijn er noodzakelijke aanvullingen. Probiotica bijvoorbeeld, die de darmflora van de moeder ondersteunen. Deze flora speelt tijdens de geboorte en via de borstvoeding een bepalende rol in de ontwikkeling van het afweersysteem van de baby. Wanneer de darmflora van de moeder niet in orde is, kan het prille immuunsysteem zich niet goed ontwikkelen, met allergieën en luchtwegaandoeningen zoals bronchitis tot gevolg. Om een zo optimaal mogelijke start te garanderen, laat Henriëtte precies zien welke voeding en supplementen het meest effectief zijn.
De cursus: “gezonde zwangerschap” wordt op 2 avonden gegeven (nog niet ingepland). Neem contact op als je meer wilt weten.

 

Activiteiten

niets gepland

Ga naar de activiteitenpagina

Gratis ebook!

Gratis ebook!

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrieven en ontvang het ebook Gezond Feest(v)Oer gratis!
Contactinfo

Haanderik 134
3401 EW IJsselstein
Telefoon: 030 -688 70 55
Email: proenerchi@gmail.com

Bekijk hier of uw
consulten vergoed worden door
uw aanvullende verzekering.